LOADING

Type to search

Blog

Mașina de înghețată

Distrbuie

Mașina de înghețată

Trebuie să va mărturisesc că înghețata este o pasiune mai veche a mea. Am iubit-o și o iubesc de când mă știu. De cele mai multe ori îmi pregăteam rețete de parfait pe care le savuram cu mare plăcere alături de cei dragi.

Dorind să realizez și alte tipuri de înghețată, în urmă cu doi ani, mi-am achiziționat o mașină de înghețată mai modestă, dar pe care am folosit-o cu mare succes. Pentru nevoile mele mașina nu a mai făcut față, așa că la începutul acestui an am decis că este timpul să trec la o mașină mai bună.

Mi-am achizitonat de la Klarstein modelul Vanilly Sky, 250 W-2,5 l capacitatea bolului de înghețată. Cu acest tip de mașină puteți realiza acasă multe rețete de înghețată, de la rețetele clasice până la sorbeturi de fructe.

Mașina funcționează pe baza curentului electric, ea răcește și turbinează în același timp compoziția de înghețată. Are un compresor care răcește în mod continuu, asta înseamnă că merge ca un congelator. Nu este nevoie să pre-răciți vasul aparatului (cum se face la unele modele- se congelează vasul), mașina face totul! Dacă o zi întreagă doriți să realizați înghețată puteți face acest lucru.

Mașina are o interfață ușoară și prietenoasă. Se lucrează foarte ușor cu ea. Are 4 butoane cu care va puteți juca: Pornit/Oprit, Pauză și 2 butoane pentru setarea timpului. De exemplu, dacă sunteți în timpul efectuării unui ciclu de înghețată și doriți să-i măriți sau să-i micșorați timpul, puteți apăsa butonul de pauză și de la săgeți ajustați timpul, după care o reporniți. Plus că în fiecare moment veți ști câte minute mai sunt pentru că mașina afișează timpul și parametrii de lucru.

Când preparați înghețată va recomand să porniți mașina cu 10-15 minute înainte de a adăuga compoziția care urmează a fi procesată. Astfel veți scurta timpul de turbinare și va veți încadra la 20-max 30 de minute la un ciclu de înghețată. Aceste condiții sunt influențate și de temperatura mediului extern. Dacă este foarte cald în încăpere este posibil să observați un timp mai extins în realizarea înghețatei.

Vasul aparatului este realizat din inox și se curăță foarte ușor. Are o capacitate de 2,5 l. Dacă doriți să realizați înghețată este indicat să umpleți vasul la o capacitate de 50%-60%, astfel compoziția va avea spațiu suficient să se aereze. Nu se umple niciodată bolul la capacitate maximă!

Bolul în care se toarnă compoziția de înghețată are un locaș special de încastrare în mașină. După fiecare turbinare este indicat să se curețe cu un șervețel sau o cârpă uscată acest locaș și vă spun de ce: dacă doriți să mai turbinati și alte compoziții de înghețată și nu curățați foarte bine locașul de condens (zăpadă) se va lipi bolul, care conține compoziția, și nu îl mai puteți extrage din mașină in momentul in care doriți să scoateți inghețata.

Fiind un model casnic pot spune că are o inteligență aparte: păstrează înghețata rece timp de o ora. De exemplu, dacă aveți invitați și doriți să-i serviți cu înghețată proaspătă puteți proceda astfel: puneți la turbinat compoziția de înghețată, în acest timp puteți servi masa cu invitații, când înghețata este gata, mașina se oprește și intră întru-un program special de menținere a compoziției la temperatura scăzută, astfel încât o puteți servi rece și nu există riscul de topire. Nu mai este nevoie să va ridicați de la masă și s-o puneți în congelator în momentul în care este gata, luați bolul cu înghețată și direct pe masă cu el. Plăcerea va fi și mai mare!

Aparatul mai are o funcție foarte inteligentă: funcția de protecție a motorului. Ni se poate întâmpla să fim ocupați și cu alte activități și să uităm de înghețată. Mașina lucrează în locul nostru, astfel că în momentul în care înghețata se întărește, există riscul de suprasolicitare a motorului dacă s-ar mai învârti paleta, așa că motorul se oprește în acest moment, după care intră în funcția de răcire (menține înghețata rece timp de o ora).

Eu sunt foarte mulțumită de acest aparat casnic de producere a înghețatei. După ce am lansat comanda pe site, aparatul a ajuns la mine în 2 săptămâni (a fost livrat din Germania). Ce m-a impresionat foarte mult la această firmă faptul că am fost anunțată pe mail tot timpul și informată în legătură cu privirea expediției.

Am realizat acest articol pentru că am primit foarte multe solicitări de la voi și sper să vă fie util!

Pentru mai multe informații, va rog să studiați site-ul și cartea tehnică a mașinii, în cazul în care sunteți interesați.

Click pe link: https://bit.ly/3jZ2HAj

‼️ A fost și este un mare secret să realizezi înghețată.
Împărtășesc cu tine metoda mea “secretă”…

💕De fapt, nu știu dacă este un mare “secret”, dar nu am mai văzut pe nimeni care să folosească această metodă. Funcționează de minune! Este o tehnică grozavă…

👉 Am conceput un curs de gelaterie artizanală, fără aditivi și fără emulgatori, un curs care se adresează tuturor pasionaților de dulciuri, este un curs care îmbină multe rețete și texturi diverse!

👉 Cursul îmbină atât rețete pentru mășina de înghețată cât și rețete fără mașina de înghețată!

👉 Cursul este aici: https://bit.ly/3xHWjoq

💥 Cursul se poate cumpăra individual sau sub formă de abonament

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *