LOADING

Type to search

Cofetărie Modernă

MasterClass – Înghețată de casă – Parfait & Sorbet – 26 rețete

Distrbuie

TU CUM VREI SĂ FIE ÎNGHEȚATA TA?

Cremoasă, răcoritoare, parfumată, gustoasă, să-ți gâdile simțurile să nu te poți opri din mâncat!?…fără aditivi și alte invenții ale industriei.

O înghețată mai bună decât cea a concurenței

O înghețată de care își vor aminti cu toții!

Să nu te poți opri din mâncat!?

Nici un rege al celor mai îndepărtate timpuri nu a rămas indiferent la gustul atât de bun al înghețatei.

Nici noi nu putem sta deoparte, savurăm câte jumate de kilogram odată, și o putem face așa cum ne dorim după dorințele noastre, suntem liberi să alegem pentru noi!

În zilele noastre ne putem prepara înghețată chiar la noi acasă fără eforturi foarte mari. Cu o mașină de înghețată la prețuri rezonabile, putem realiza rețete minunate de înghețată. Deasemenea putem realiza cremoasele parfait fără a fi necesară o mașină de înghețată.

NGHEȚATĂ DE CASĂ – PARFAIT & SORBET

3 Ore curs Video

Reușești și experimentezi alături de mine 26 de rețete explicate pas cu pas și posibilitatea

de a-ți realiza și alte varietăți de înghețată

45 pagini – Curs scris foarte detaliat, cu multe explicații, cu poze și amănunte importante 

SĂ NE PUTEM FACE ACASĂ ÎNGHEȚATA PE CARE NE-O DORIM ESTE CEVA FANTASTIC

Datorită cererii foarte mari, înghețata se prepară la scară largă, la nivel industrial. Acest lucru naște și dezavantaje în ceea ce privește calitatea înghețatei. Calitatea fiind una inferioară din păcate. Dacă suneti curioși și citiți eticheta unei cutii de înghețată îmi veți da dreptate. Multe invenții ale industriei care nu au ce căuta în farfuria noastră.

Ar trebui să privim în trecut și să ne întoarcem la începuturile înghețatei când totul era mai simplu, mai frumos și mai sănătos. Astfel cu ingrediente simple și de calitate ne putem prepara acasă acest desert mult râvnit și cu o istorie controversată.

Înghețata este consumată atât în perioadele calde cât și reci ale anului. Este produsul pe care îl găsim în magazine tot timpul anului!

Sunt sigură că nu puteți rezista în fața unei înghețate bune! Cedez chiar și eu!

Ce este spectaculos la acest desert? Faptul că poate fi preparat cu multe zile înainte de a fi servit. Stocat în condiții optime, acest desert devine irezistibil în momentul în care aveți invitați. Doar deschideți congelatorul și serviți înghețată!

Am conceput un curs de gelaterie artizanală, fără aditivi și fără emulgatori, un curs care se adresează tuturor pasionaților de dulciuri, este un curs care îmbină multe rețete și texturi diverse!

Cursul îmbină atât rețete pentru mașina de înghețată cât și rețete fără mașina de înghețată!

Înghețata este și desertul meu favorit, sunt sigură că și al vostru!

Știți zicala cui pe cui se scoate? O să vă spun o întâmplare hazlie, din timpul liceului: pe timpul unei tabere la munte am consumat atât de multă înghețată încât câteva zile nu am mai avut glas, am vorbit doar prin semne cu ceilalți, am pierdut chiar și trenul spre casă pentru a savura câteva cornete cu înghețată, iar la câteva zile (când am ajuns acasă) mi-a revenit glasul imediat după ce am consumat o caserolă de înghețată! Concluzie…zicala este adevărată!!!

Acest curs se adresează tuturor pasionaților de înghețată, se adresează persoanelor care doresc să-și prepare o înghețată sănătoasă sau un parfait cremos și fin chiar la ei acasă fără aditivi și alte invenții ale industriei.

Istoria înghețatei este una foarte îndepărtată, dar și plină de secrete în același timp!

Cu foarte mulți ani în urmă chiar înaintea erei noastre, sunt povești care îl amintesc pe împăratul Chinei, Tang, mare iubitor de zăpadă amestecată cu lapte și siropuri de fructe, o rețetă pe care o ținea ascunsă de ochii multor curioși.

În Imperiul Roman, împăratul Claudius Caesar își trimitea slujitorii în munți pentru a-i aduce zăpadă. Cu această zăpadă, bucătării pregăteau o rețetă de înghețată îmbogățită cu siropuri și fructe.

În anul 1295, Marco Polo a adus în Italia (din China) o rețeta mai aparte de înghețată care conținea lapte, zăpadă și alte adaosuri. Era pasul important al înghețatei care definise trecerea de la înghețata din zăpadă și siropuri la o îngheța mai cremoasă.

Retetea de înghețată a Catherinei de Medici, căsătorită cu regale Henri al II-lea, marchează un moment important în Franța în 1553.

Casă Regală din Anglia se bucură, deasemenea, de înghețată cremoasă numită “cream ice” care avea și privilegiul de a se afla în meniurile regelui Charles I.

Până la mijlocul secolului 17 doar clasele sociale privilegiate, adică doar cei care erau pe lângă casele regale, se bucurau de acest minunat desert.

Acest lucru avea să se schimbe și asta datorită sicilianului Procopio, care în 1660 începe să comercializeze renumita să rețetă de înghețată care conținea gheață, lapte, unt, smântână și ouă. Café Procope-prima cafenea din Paris unde se găsea această înghețată minunată.

În America înghețata a ajuns mai târziu și anume în anul 1744, când a fost adusă drept cadou pentru guvernatorul din Maryland, William Bladen. În anul 1776 se deschidea primul magazin destinat comercializării înghețatei la New York.

Înghețata a fost desertul preferat și al lui George Washington, el ar fi cheltuit sume impresionante în acest sens.

Datorită inventării aparatelor frigorifice, producerea înghețatei s-a extins și mai mult, în ziua de azi ea fabricandu-se la nivel industrial.

În anul 1843 s-a inventat primul congelator, iar în 1951 se deschidea prima fabrică de înghețată din America. Lucrurile au evoluat paralel și în Europa, rețetele și procedeele de lucru se îmbunătățeau.

În anul 1903 a apărut și cornetul de înghețată, Italo Marchiony care avea o mașină de înghețată de stradă, naște idea acestui cornet comestibil.

Teodora Pană

A fost și este un mare secret să realizezi înghețată.

Împărtășesc cu tine metoda mea “secretă”

De fapt, nu știu dacă este un mare “secret” dar, nu am mai văzut pe nimeni care să folosească această metodă. Funcționează de minune! Este o tehnică grozavă…

Acest curs se adresează tuturor pasionaților de înghețată, se adresează persoanelor care doresc să-și prepare o înghețată sănătoasă sau un parfait cremos și fin chiar la ei acasă fără aditivi și alte invenții ale industriei.

Cursul vizează atât rețete cu mașină de înghețată cât și rețete fără mașină de înghețată.

Chiar dacă aveți acasă o mașină de înghețată puteți prepara și rețete care nu implică mașină de înghețată. Va sfătuiesc să faceți acest lucru pentru că veți fi mult mai productivi in momentul in care doriți să vindeți înghețată.

Prima parte a cursului se axează pe realizarea rețetelor și turbinarea lor la mașina de înghețată, iar a două parte a cursului se adresează parfait-rilor (rețete ce nu implică mașina de înghețată).

În ambele variante, condiția principală este următoarea: folosirea ingredientelor naturale și de calitate asigură un produs final foarte bun. Secretul unei înghețate bune este asigurat de către ingredientele de calitate.

Înghețata poate fi accesorizata cu diverse fructe confiate (merișoare, caise, stafide, cireșe etc.), nuci (alune de pădure, arahide coapte, fistic, nuci comune etc), poate conține cafea, rom, vanilie, ciocolată, caramel. Frumusețea acestui produs reiese tocmai din această diversitate a ingredientelor.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *