LOADING

Type to search

Cofetărie Modernă

MasterClass – Prăjituri Fructe Lucrate în Ciocolată

Distrbuie

Am dezvoltat o metodă de lucru unică, tehnica este concepută pentru prăjiturile fructe lucrate în ciocolată!

Fructe Prăjituri!

Hai în cea mai mare comunitate a fructelor prăjituri!

Acest curs se adresează tuturor pasionaților de cofetărie! L-am gândit astfel încât și cei care au un minim de cunoștințe să-l poată accesa și  să le fie ușor în realizarea fructelor prăjituri.

Cursul video este completat și de un curs scris de 32 pagini foarte detaliat, cu multe explicații, cu poze și amănunte importante. Am integrat în cursul scris și o schemă bloc – schema de lucru care este foarte ușor de urmărit, practic această schemă reprezintă procesul tehnologic al acestor fructe prăjituri.

În prima parte a cursului facem cunoștință cu ciocolata și mai tot ce înseamnă procesele prin care trebuie să treacă pentru a ajunge la forma finală perfect finisată. Vom discuta despre matrițe, coloranți, ciocolată.  Despre aspectele care m-au făcut să aleg aceste forme de la Pavoni. Vom învăța cum să lucrăm cu aceste matrițe într-un mod plăcut, ușor și cu rezultate “elegante”.

Capitolul 2 al cursului se focuseaza pe realizarea rețetelor și tot ce implică fiecare fruct în parte: creme mousse-uri , eu folosesc extrem de puțin zahăr în rețete, veți vedea acest lucru (chiar și mousse-uri fără zahăr), diferite blaturi, inserții diferite. La fiecare fruct există,  în cursul scris, și o imagine cu secțiunea și straturile explicate.

Al treilea capitol este dedicat decorului și tot ce implică acesta: decor fructe, utilizarea și realizarea codițelor, veți cunoaște momentul exact când puteți aplica anumite tehnici de decorare, le-am explicat pas cu pas pentru că sunt anumiți timpi pe care trebuie să-i respectați. Există o ordine în ceea ce privește decorul final al acestor fructe.

Veți învăța cum să le stocați și cum să le păstrați, cum le puteți transporta în siguranță, cum le puteți pune în evidență la un eveniment, cum să curățați într-un mod ușor și sigur matrițele, cum putem lipi corect un fruct pe un biscuit și de ce procedăm asa….foarte multe detalii argumentate pe care le-am învățat din experiență și când cunoști toate “necunoscutele” succesul este garantat!!! Am stricat ceva fructe până am ajuns la acest nivel și de fiecare dată am îmbunătățit până la formula actuală, cea de fructe perfect finisate.

Mandarina!

Mandarina, prima formă care m-a cucerit!!! Cum am văzut acest silicon la Pavoni am zis că este musai să-l am. Nu a trecut mult timp și mi-am luat întreaga colecție de mulaje!

La prima vedere ai zice că este foarte ușor să lucrezi cu ele…depinde foarte mult ce rezultate vrei să obții. După câteva încercări am ajuns la rezultatul pe care mi-l doream!  Ca și criterii importante pe care le-am urmărit în realizarea lor forma perfectă și rezistența la transport au primat! Anul trecut am realizat câteva candy bar-uri unice care au uimit prin frumusețea acestor fructe! Foarte mulți m-au întrebat ce sunt… dacă sunt acoperite cu marțipan sau pastă de zahăr, dacă sunt fructe trase în zahăr cum se făcea  pe timpuri…..multe întrebări până când se ajungea face to face cu fructul.

Scorțișoara mă caracterizează! Prima compoziție pe care am gândit-o pentru mandarină a fost mousseul de ciocolată cu lapte, scorțișoară, portocală și inserție jeleu de portocală!

M-am decis și la a doua compoziție a mandarinei și anume: mousse de ciocolată cu lapte și scorțișoară alături de un cremeux de vanilie! Compoziția m-a cucerit pe loc!!

Invitată Institut Culinaire Disciples Escoffier în România

Am avut marea plăcere de a fi invitată la inaugurarea oficială a prestigiosului Institut Culinaire Disciples Escoffier în România.

O seară importantă pentru segmentul HoReCa și pentru educația gastronomică din România!

Mă bucur că fructele prăjituri au ajuns la ei! Bucuria este și mai mare când primești aprecieri chiar de la acești oameni!

Mere Verzi!

Un măr verde pe stomacul gol te încarcă cu energie, te vitaminizează, îți accelerează metabolismul… așa  recomandă medicul!

Așa că voi asculta de sfatul lui și mă voi desfăta zilnic cu un măr verde!

O șarlotă cu mentă și mijloc de mere trase în unt și zahăr este tot ce îmi doresc! Vă poftesc la o felie de măr!

Si eu am reusit! Tot din Prima!

Pentru participanții la Cursul Fructe Prăjituri, am creat un grup în care toți cei înscriși au suportul comunitătii și sprijinul meu! Am numit-o Comunitatea Fructelor Prăjituri. 

Am creat Cursul online Fructe Prajituri pentru că îmi doresc ca aceste fructe să fie făcute și de oamenii care iubesc cofetăria, de oamenii normali care nu au mai lucrat sau care au mai puțină experiență!

Această comunitatea NU ARE NEVOIE DE SPRIJIN!

Mesajele sunt următoarele:

Elena Herbei: – Am reușit și eu să fac aceste fructe minunate, în curând le voi face și pe celelalte. Fiind o tehnică nouă și multă ciocolată, mă declar multumită de ce a ieșit.

Maria Tamara Ciocan: – Prima încercare.

Bianca Natalia: – Și la mine prima încercare!Îți mulțumesc din suflet.

Bajan Raluca:-Prima încercare, caisele! Mulțumesc…

La Cafetino nu am mai creat comunitate, dar mesajele nu au încetat să apăra…

Eu am încredere în mine și am transmis încredere. Pe lângă încredere am transmis valoare și s-a întors valoare atât în viața mea cât și în viața participanților.

Caisa!

Aceste fructe aduc în sufletul meu primăvara!

Culoarea lor vie stârnește surâsul razelor de soare, adierea caldă a vântului și zumzetul albinelor!

Când înfloresc caișii inflorim și noi! Parcă ne umplem de energie și voie bună, ne dezmorțim și respirăm dorințe noi! Compoziția lor îmi amintește de copilărie, de gustul răcoritor al sarlotei!

O șarlotă fină și pufoasă, stropită cu puțin rom, cremos de vanilie și piersică….să vină primăvara!

Para!

Para, cea mai elegantă dintre fructe!

Anul trecut, în grădina mea, am găsit o comoară frumoasă…un copac plin cu pere mici și drăgălașe, foarte aromate și zemoase.

Nu mai văzusem nicioadata așa pere! Le-am cules și le-am savurat imediat cu cei dragi! Galbenă, verde, roșie sau pistruiată , para mea conține mousse de ciocolată albă cu fistic și zmeură.

Dacă vrei să te menții în formă o pară pe zi face minuni!

Căpșuna!

Cea mai urâtă sau neplăcută senzație, pentru mine, este atunci când înfometată după mirosul, aroma și gustul unei căpșuni bine coapte și aratoase…cand papilele gustative încep să lucreze …constat un gust alterat, neplăcut și trecut…să gust dintr-o căpșună  afectată de putregaiul cenușiu este cel mai neplăcut lucru…

Azi, căpșuna mea arată exact asa…rosie, frumoasă, parfumată și delicioasă! Are un gust intens de ciocolată și căpșuni, este exact așa cum trebuie să fie o capsună… dulce, elegantă și plină de mireasmă!

Când o tai, întreaga aromă se prelinge în fața ochilor încât îți vine să uiți de toate!…

Astăzi, în România, ca să facem o prăjitură este foarte simplu. Rețete există la tot pasul.
Intră în inboxul tău, în contul tău de facebook sau pe google. Caută și vei găsi tot ce ai nevoie. În era informației și a tehnologiei, nu mai există “secrete”. Ele atârnă din copacii cunoașterii la tot pasul, trebuie doar să le culegi.
Ce lipsește astăzi ca să faci diferența?
Deși virtual poți avea orice îți dorești, în realitate nu poți avea TOT. Trebuie să alegi!

 „A livra informație nu înseamnă educatie”
În această eră în care google și youtube sunt la putere s-a pierdut ceva fundamental, s-a pierdut educația și evoluția ghidată.
Nu informația este cheia la absolut orice. Căutăm pe google și ne suprasolicităm cu prea multă informație, cu prea multe idei. De fapt nu obținem pe anumite domenii ceea ce ne dorim…

Informația este foarte ieftină sau gratis. În schimb educația va deveni din ce în ce mai scumpă!
De ce? Pentru educație reală este nevoie de un instructor, de un ghid, de cineva care să-ți dea feedback la ce faci și să te ghideze acolo unde ai nevoie.
Mă bucur că oamenii își dau seama că doar având informația nu le garantează nimeni rezultate. Valoarea informației este zero fără rezultate, oamenii vor soluții, vor rețeta pas cu pas.
Mai bine aloc timp substanțial în care să mă educ decât zile pline cu multă informație și fără rezultate. Ce vei găsi în cursurile Be Story Teller? Te învățam în mod real să înveți ceea ce noi știm.
Nu te certific, nu îți dau diplomă! Noi obținem rezultate!
Ești cursantul nostru și te ghidăm pas cu pas!
De ce? Pentru că oamenii vor să învețe de la cei cu puterea propriului exemplu!

După luni de muncă, am scos la lumină ceva de care sunt extrem de mandră.

 Cursul de Fructe Prăjituri!

Sunt extraordinar de mandră de echipa mea pentru ceea ce a reușit să facă. Fiecare în parte a dat tot ce a avut mai bun din el pentru a livra un curs premium, știu ce emoții și cată pregătire stau în spatele acestui curs, e normal să fiu mandră de ce am reușit să realizăm impreună.

Din experientă știm că munca bună se transformă în rezultate și mai bune atunci când e făcută cu drag.

Știu că deja există tone de informație online. Știu că orice problemă este la o căutare pe google distantă de a fi rezolvată.

Dar, eu vreau să dau mai departe mai mult decât informație brută.

Te asteaptă o aventură foarte faină. În câteva zile devii specialist în fructele prăjituri. Îți dai seama că dacă aplici cu succes această idee, îți vei recupera investiția înzecit?

Dacă incă nu te-ai înscris, dar vrei și tu să îți faci fructele prăjituri într-un mod mai avansat, mai profesionist și mai structurat …

Eu te primesc cu drag.
Teodora

Ne tot întrebăm de ce avem nevoie că să fim fericiți…

Fericirea se adăpostește în fiecare din noi. Trebuie doar să-i dăm voie să iasă la lumină.

Fericirea este ceva pe care o alegi pentru tine însuți, este la îndemâna ta.

Având în vedere tot ce se întâmplă în lume, nu este o surpriză că putem fi triști.

De cele mai multe ori tristețea trece după o perioadă. Dumnezeu a dat iertarea și uitarea.

Viața este mereu în schimbare, dar când gândim pozitiv, avem mai mult curaj să ne confruntăm cu ziua ce va urma, vom fi mai puternici și mai echilibrați.

În ciuda oricăror situații oricât de complicate ar fi putem fi fericiți!

Este bine să ne bucurăm la maxim de prezent, fără a fi dependent anxios pentru viitor.

Hai să ne bucurăm de ce avem si să fim creativi.

“ Descoperirea fericirii ” este ca și cum ai tăia un “ fruct prăjitură “ și ai trece prin fiecare strat, de la stratul de ciocolată către mijlocul fructului acolo unde este “ esența fericirii “

Tag-uri:

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *