LOADING

Type to search

Cofetărie Modernă

MasterClass – Torturi Entremet

Distrbuie

MasterClass Torturi Entremet

Realizăm împreună 10 rețete de torturi și monoporții

Totul este matematică, iar dacă vom respecta algoritmii de lucru…

Succesul este garantat!

11 (unsprezece) Ore curs Video

87 pagini – Curs scris foarte detaliat, cu multe explicații.

 

MasterClass Torturi – ONLINE

Pasiunea pentru cofetărie a început în urmă cu foarte mulți ani, iar în mod contiunuu m-au fascinat torturile cât și decorurile simple și elegante în același timp. Iubesc ciocolata, iar acest lucru se observă în fiecare produs pe care îl realizez. De fiecare dată am preferat drumul cel mai greu, dacă stăpânești bine tehnicile cele mai dificile, restul va fi o joacă!

Am pregătit pentru voi un curs tare frumos, un curs complex din punct de vedere al tehnicilor de lucru, dar minunat în același timp.

Acest curs este dedicat torturilor Entremet. Vom realiza împreună 10 rețete de torturi și monoportii, vom lucra cu diferite mulaje și vom înțelege, practic, ce sunt torturile entremet. Chiar dacă par complexe la prima vedere, vom desluși misterele care se ascund în spatele acestor torturi. Totul este matematică, iar dacă vom respecta algoritmii de lucru, succesul este garantat.

Complexitatea acestor torturi reiese în primul rând din succesiunea straturilor ce ni se dezvăluie în momentul în care tăiem un astfel de tort. Această succesiune este alcătuită din diferite semipreparate. Ce înseamnă acest lucru? Practic în interiorul unui entremet se ascund mai multe rețete. De aici reiese complexitatea lor!

Realizarea unui tort entremet necesită un timp mai îndelungat și elaborat în același timp, în comparație cu un tort normal. Timpul de realizare se extinde pentru că anumite semipreparate trebuie congelate pentru a putea fi introduse în schema finală a tortului.

Torturile entremet înseamnă o bună organizare astfel încât să ne usuram munca și să lucrăm eficient.

Acest curs a fost gândit că și un MasterClass de torturi. Ce înseamnă acest lucru? Organizarea și desfășurarea lui respectă următorii pași: începem cu realizarea blaturilor, realizarea inserțiilor, asamblarea torturilor și finalizăm cu decorul torturilor. În partea video veți observa cu ușurință această schemă desfășurată pe capitole.

Tort cu brâu din ciocolată și coroniță de flori

– WEDDING CAKE – 

Primul tort, este un tort foarte elegant…

Tortul este decorat cu o coroniță din flori uscate, o coroniță realizată manual de draga noastră prietenă Anca. Am o surpriză pentru voi toți: Anca este invitată noastră în acest curs și o să va arate exact cum să realizați această coroniță.

Este un tort foarte elegant, are un brâu din ciocolată modelat manual… are o textură care îi dă un farmec aparte… este decorat cu o coroniță din flori uscate, o coroniță realizată manual… Cursul are și un capitol destinat decorurilor din ciocolată, decoruri pe care le iubesc și care se realizează într-un mod rapid și de mare efect.

Tort Lămâie cu monoporții în formă de lămâi

– LEMON CAKE

….este minunata lămâie însoțită de monoporții lămâi.

Îmi plac tare mult aceste forme, sunt elegante și de mare impact. Aceste mulaje au fost dezvoltate de Cedric Grolet împreună cu Pavoni, vi le recomand cu mare drag.

Se lucrează foarte ușor cu ele și sunt sigură că îi veți impresiona pe cei dragi. O să va placă tare mult compoziția tortului.

Tort Red Velvet, cu monoporții în formă de inimă

– RED VELVET CAKE –

Continuăm cu Red Velvet.

Cu toții cunoaștem clasicul tort Red Velvet, în straturi, dar de data aceasta vom realiza un Entremet Red Velvet.

Am ales special aveastă formă, pentru că vom învăța să aplicăm cu ajutorul pistolului de vopsit, glazură neutră.

– CHERRY CAKE –

Tort în formă de cireșe

Am ajuns și la al 4 tort – Cherry Cake.

Este tare deosebit acest tort! Mulajul a fost dezvoltat și realizat de către Dinara KASKO, un pastry chef de renume, pregătirea profesională pe partea de arhitectură se vede în toate mulajele pe care le dezvoltă.

A scos modele unice pe care vi le recomand cu mare drag.

– Caramel Crème Brulee Cake –

cu monoporții ecler

Tortul cu numărul 5 are o combinație care îmi place tare mult și sunt sigură că și vouă o să va placă… iar în centru caramel curgător.

Ce poate fi mai frumos când tăiați acest tort decât să curgă caramelul!!!

Acest tort este însoțit de monoportii foarte frumoase ce au formă de ecler modern.

– Exotic Ginger Cake – 

tort căciulă și monoporții căciuli

Continuăm cu un tort tare frumos, și anume Exotic Ginger.

Atât tortul cât și monoportiile au o formă tare frumoasă – formă de căciulă.

A fost dragoste la prima vedere: cum le-am văzut nu am mai stat pe gânduri.

Mulajule au fost realizate tot de Dinara Kasko.

– Apricot Cinnamon Cake – 

tort căciulă și monoporții căciuli

Subiectul cu numărul 7 și anume Tort cu caise și scorțiosară.

Ca și la tortul precedent vom folosi mulajele de căciulă realizate de Dinara Kasko.

Compoziția acestui tort îmi place foarte mult, poate și pentru faptul că ador scorțișoară?….

– Blueberry Cake – 

tort cu afine și monoporții afine

 

Puteți observa și tortul cu nr 8: Tortul cu afine și monoportii sub formă de afine.

Este un set tare elegant și frumos. Blatul pe care îl vom folosi în realizarea acestui set dulce este extraordinar de bun, este un blat cu lămâie și afine și care se completează foarte bine cu mousseul de afine, cu jeleu de afine și violete și cu vanilia.

– Caramel Spider Cake – 

tort și monoporții 

 

Am ajuns și la Tortul Caramel.

Vom folosi mulajele lui Antonio Bachour atât la tort cât și la monoportii.

Mulajele au o calitate foarte bună, se lucrează foarte ușor cu ele. Tortul este foarte bine echilibrat, este exact cum trebuie să fie!

Ca și decor ne vom juca cu glazură Spider!

– Black Forest Cake – 

tort și monoporții 

Black Forest este ultimul tort din acest curs!

Este practic o poveste sub forma unui peisaj de pădure.

Vom modela împreună ciupercuțe, mușchi și alte elemente și le vom imbina într-un mod cât mai natural și mai aproape de natură. Compoziția tortului este minunată…

….m-au fascinat torturile cât și decorurile simple și elegante în același timp Iubesc ciocolata, iar acest lucru se observă în fiecare produs pe care îl realizez. De fiecare dată am preferat drumul cel mai greu, dacă stăpânești bine tehnicile cele mai dificile, restul va fi o joacă!

Totul este matematică, iar dacă vom respecta algoritmii de lucru, succesul este garantat.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *