LOADING

Type to search

Cofetărie Modernă

MasterClass Tablete din Ciocolată

Distrbuie

Ciocolata este cel mai iubit ingredient din lumea cofetăriei. Când rostim cuvântul ciocolată deja putem afirma că magia își face simțită prezența!

Ciocolata se găsește în multe forme și variante, se pretează la multe aplicații în cofetărie, iar toate acestea fac din acest ingredient unic o emblemă. Putem afirma că toată cofetăria se învârte în jurul aromei acestui ingredient unic.

Eu iubesc ciocolata și se vede acest lucru în fiecare produs pe care îl realizez! Nu există zi în care să nu gust o bucățică de ciocolată neagră, bună și sănătoasă în același timp.

Povestea boabelor de cacao începe cu Cristofor Columb, exploratorul care a reușit să ajungă în America Centrală în secolul al XV. Pe insula Guanaja el a descoperit un adevărat cult pentru boabele de cacao, acestea fiind considerate sacre pentru localnicii insulei. Cu toate acestea, în Lumea Nouă nu s-a știut exact cum se folosesc boabele de cacao, iar interesul asupra lor nu a fost unul spectaculos.

În anul 1519 Herman Cortez descoperă, la curtea regelui aztec Montezuma, modul în care aceștia preparau și pregăteau faimoasa băutură realizată din boabele de cacao. Boabele de cacao erau considerate un adevărat afrodisiac, regele având cantități mari de boabe de cacao considerate o adevărată bogăție.

Dacă la început această băutură realizată din boabele de cacao era amară și picantă datorită  ardeilor chili, pe parcurs ea a fost îmbogățită cu zahăr, vanilie și scorțișoară, gust ce a impresionat un număr mare de oameni.

Băutură magică îl cucerește chiar și pe regele spaniol Carol Quitul, foarte impresionat, el introduce la casă regală cultură acestei băuturi. Treptat, cultul boabelor de cacao se extinde în Franța, Marea Britanie și în toată Europa.

Trebuie să menționez și primul magazin destinat ciocolatei ce a fost deschis în Londra în anul 1657, loc unde se servea băutură realizată din boabele de cacao.

Ciocolata, alimentul minune, se obține din semințele fructului arborelui de cacao (Theobroma cacao). Ca să se obțînă ciocolată este nevoie că semințele, boabele de cacao, să treacă prin mai multe stadii. Ele trec printr-un proces de fermentare (are loc schimbarea culorii, intensificarea aromei), uscare, prăjire, zdrobire și măcinare cu obținerea masei de cacao.

Ciocolata pe care o găsim în rafturile magazinelor este realizată din masă de cacao și câteva elemente (zahăr, unt de cacao, lapte etc.) care vin să-i mărească valoarea alimentară, să-i îmbunătățească aroma și gustul, cât și cu scopul de a obține alte sortimente.

Ne putem numi norocoși, noi cei care avem ocazia să gustăm din toate specialitățile realizate din boabele de cacao. Încă există oameni, care lucrează pe plantațiile de arbori de cacao, care nu au gustat niciodată din produsul finit numit ciocolată.

În ultimii ani, ciocolata a cunoscut un consum extrem de mare și nu este de mirare că prețul ei să crească foarte mult datorită consumului. Oricum, ciocolată rămâne un ingredient scump și apreciat în rândul cofetarilor.

Aroma ei îmbogățește gustul altor produse, lucru care ne facem să devenim dependenți de ciocolată și de beneficiile pe care ni le oferă.

Ciocolata pe care o găsim în rafturile magazinelor este realizată din masă de cacao și câteva elemente (zahăr, unt de cacao, lapte etc.) care vin să-i mărească valoarea alimentară, să-i îmbunătățească aroma și gustul, cât și cu scopul de a obține alte sortimente.

Ne putem numi norocoși, noi cei care avem ocazia să gustăm din toate specialitățile realizate din boabele de cacao. Încă există oameni, care lucrează pe plantațiile de arbori de cacao, care nu au gustat niciodată din produsul finit numit ciocolată.

În ultimii ani, ciocolata a cunoscut un consum extrem de mare și nu este de mirare că prețul ei să crească foarte mult datorită consumului. Oricum, ciocolată rămâne un ingredient scump și apreciat în rândul cofetarilor.

Aroma ei îmbogățește gustul altor produse, lucru care ne facem să devenim dependenți de ciocolată și de beneficiile pe care ni le oferă.

Ciocolata este ingredientul cel mai iubit și apreciat de către toți cofetării. Ciocolată ne dezvăluie personalitatea, fiecare produs pe care îl realizăm spune ceva despre noi.

Cel mai frumos în lucrul cu ciocolata este momentul în care greșim! De ce spun acest lucru? Pentru că putem reîncepe întreg procesul, astfel încât să ajungem la ceea ce ne-am propus.

Cicolata poate căpăta diverse forme. Prin topire și temperare corectă, ciocolata capătă anumite calități și poate fi turnată în diverse forme. Ne putem juca cu imaginația, dar și cu aromele în același timp. Folosind anumite extracte, condimente sau fructe putem realiza diverse sortimente de ciocolată.

Toate produsele dulci ni le putem prepara acasă cu ingrediente cât mai bune!

Tag-uri:
Articolul anterior

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *