LOADING

Type to search

Retete

Rețetă Glazură Fermă

Distrbuie

Glazură fermă

 

 Ingrediente

  • 300 gr ciocolată albă
  • 300 gr smântână pentru frișcă (grasă)
  • 100 gr glucoză
  • 5 grame foi gelatină
  • Colorant alimentar

 

 Mod de lucru

  • Se hidratează gelatina în apă rece.
  • Smântâna pentru frișcă împreună cu glucoza se aduc la punctual de fierbere
  • Amestecul de frișcă și glucoză se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată,
  • colorantul alimentar, iar cu ajutorul unui blander vertical se omogenizează foarte bine.
  • Se strecoară glazura obținută și se folosește în jurul temperaturii de 22-26 grade Celsius pe produsul perfect congelat.

 

Tipsuri

  • Eu folosesc gelatină foi profesională Dr Oetker –rezista la temperaturi mari și de aceea o adaug în compoziția fierbinte.
  • În cazul în care folosiți un alt tip de gelatină recomand s-o adăugați topită în glazură, iar temperatura glazurii să fie în jurul temperaturii de 40 grade Celsius (pentru a evita distrugerea gelatinei).
  • Colorantul alimentar se adaugă treptat până la nunanta dorită și conform specificațiilor de pe flacon astfel încât să nu depășim doză admisă.
  • Glazura este fermă, dacă doriți glazura mai lipicioasă puteți reduce cantitatea de gelatină.
  • Puteți folosi colorant gel cât și pudră.

Articolul anterior
Urmatorul articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *