LOADING

Type to search

Blog

Cine plătește ambalajul?…

Distrbuie

Aud de cele mai multe ori “ îmi este teamă să adaug ambalajele în prețul final al produsului.” Am auzit de atâtea ori afirmația încât m-am pus în fata laptop-ului și am început să redactez aceste rânduri.

Aceste afirmații le întâlnesc la pasionații de cofetărie, la pasionații care încă nu au trecut la nivelul următor, adică un laborator de cofetărie, iar la clienți “ trebuie să plătesc și ambalajul? ”

În primul rand trebuie să se conștientizeze că ambalajele sunt realizate de terțe persoane, sunt o afacere distinctă de laboratorul de cofetărie. Un cofetar nu are timp să realizeze și ambalaje, astfel el este nevoit să le cumpere da la firme specializate.

O firmă care produce ambalaje are costuri mari: spatiu de lucru, depozite, matrițe, cartoane importate, autorizații, avize de calitate….

Este o realitate în care trăim, ambalajul contează foarte mult. Ambalajul asigură protecție produsului de cofetărie, poți transporta în siguranță produsul până acasă, poți face cadou un produs de cofetărie într-o cutie deosebită….cofetăriile și laboratoarele mari au ambalaje personalizate. Știți ce înseamnă acest lucru? Înseamnă matrițe personalizate, colaborarea cu anumiți graficieni dacă se dorește ceva deosebit….și ghiciți ce mai înseamnă? Costuri în plus!!

Un cofetar adevărat cunoaște toate aceste detalii! În prețul produsului de cofetărie trebuie să se regăsească și prețul ambalajului!

Este adevărat că nu mai există produse ieftine, toate s-au scumpit! S-au scumpit și ambalajele!

Daca aruncați un ochi pe site-urile firmelor de specialitate, veți observa ceea ce afirm aici. Dacă ai o afacere trebuie să-ți așterni toate cheltuielile și să iți faci un preț corect pe produs!

Clientul trebuie educat în acest sens! Toți mergem în supermarket pentru a ne cumpăra produse. În prețul produselor se regăsește și prețul ambalajelor!

De cele mai multe ori, anumite companii, care aparent au preturi mici, au produse de calitate inferioară.

Cofetarii care lucrează cu ingrediente de top, clar au un preț pe măsură și un ambalaj adecvat.

O cofetărie poate aloca și 10000 lei pentru ambalaje într-o perioada de 2-4 săptămâni. Ce ar însemna dacă aceste prețuri nu sunt incluse în prețul final? Vă spun eu….faliment!

Încercați să fiți corecți cu voi și să vă respectați!!!

Tag-uri:
Articolul anterior
Urmatorul articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *