LOADING

Type to search

Retete

Brownie sau Tarta cu pere

Distrbuie

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

Brownie sau Tarta cu pere

Ingrediente

  • Unt 113 gr
  • Zahăr granulat 200 gr
  • Ouă 3 bucăți
  • Făină 110 gr
  • Cacao 50 gr
  • Praf de copt 5 gr
  • Ciocolată semidulce (neagră) 90 gr
  • Felii de pere proaspete tăiate subțiri 340 gr
  • Scorțișoară, ghimbir după gust
  • Rom și/sau vanilie după gust
  • Temperatura coacere 180 grade Celsius
  • Grad dificultate mediu

Tipsuri

  • Se serveștea două zi! Foarte important!
  • Untul și ouăle să fie la temperatura camerei
  • Ouăle se adaugă treptatîn compoziție, nu toate o dată!!!
  • Textura amestecului necopt are aspect de mousse, un amestec foarte cremos
  • Recomand coacerea statică, convențională (funcția căldură sus-jos)
  • Are un gust intens de ciocolată neagră
  • În compoziție,dacă se dorește, se pot adauga aromele preferate sau diverse ingrediente (coji portocală, alune, nuci, cocos,fructe confiate…)
  • Nu am specificat timpul de coacere pentrucă diferă de la un cuptor la altul. În jur de 20-25 minute!
  • Testul scobitoarei foarte important: verificați în zona în care nu sunt perele pentru că porțiunea cu pere este lipicioasă și va poate induce în eroare!

Mod de lucru

  • Porniți cuptorul, 180 grade Celsius
  • Tăiați perele la o grosime de 3 mm
  • Untul împreună cu zahărul tos se mixează până se formează o spumă frumoasă
  • Adăugați esența preferată
  • Adăugăm treptat ouăle
  • Se pregătește amestecul de făină, cacao, scorțișoară (ghimbir) și praf de copt! După ce ați cernut poate fi adăugat în compoziție! Eu ador scortiosoara așa că am folosit-o cu încredere!
  • Reduceți viteza mixerului, adăugați amestecul de făină și mixati până la omogenizare
  • Adăugați și ciocolata sub formă de bucăți mici
  • Pregătiți forma de copt! Puteți folosi un spray cu ulei!
  • Adăugați compoziția rezultată peste care așezați frumos perele (tăiate) într-o formă ușor spiralată.
  • Este momentul să introduceți tava în cuptor! Eu am folosit o tavă dreptunghiulară cu lungimea de 38cm, lățimea 9 cm și înălțimea de 5 cm.
  • Nu am specificat un timp exact de coacere pentru că diferă de la un cuptor la altul, după ce tarta va crește frumos nu mai durează foarte mult!  Testul scobitoarei ! Timp aproximativ 20-25 minute!
  • Se lasă foarte binela răcit și se servește a doua zi! Nu o mâncați în prima zi pentru că nu este bună, a două zi va fi demențială!
  • O puteți servi așa cum este  sau cu înghețată de vanilie, la un pahar de vin roșu sau chiar dimineața la cafea!
Citește în continuare și află toate detaliile.

Impresii și experiențe dulci!

* indicates required

COFETĂRIA PE ÎNȚELESUL TUTUROR

ÎNVEȚI CÂND VREI TU – ÎN RITMUL TĂU

Prima platformă din România

Cursuri Online de Cofetărie

Aceste cursuri se adresează tuturor pasionaţilor de cofetărie!

Ești doar la un click distanță să descoperi metode de lucru unice care impresionează chiar și pe cei mai pretențioși clienți.

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

Hai să mergem împreună pe acest drum! Folosiți butonul abonare! Vă voi recompensa cu diverse subiecte despre produsele dulci, cum să le faceți, tehnici de lucru, multe secrete…

Comunitatea Be Story aici:👇https://www.facebook.com/groups/BeStoryTeller.Comunitate/

Subscribe YouTube – Click aici: 👉 https://bit.ly/3bKwaJ4

Articolul anterior
Urmatorul articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *