LOADING

Type to search

Retete

Shortbread cookies sau biscuiți englezești cu unt

Distrbuie

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

Shortbread cookies sau biscuiți englezești cu unt

Acești biscuiți m-au cucerit încă de la prima gustare. I-am făcut împreună cu Anisia, iar acum au devenit biscuiții ei preferați. Au un gust intens de unt și pot spune că sunt minunați. Pe cât de simplă este rețeta pe atât de buni sunt acești biscuiți. Îmi place să-i fac cu vanilie…untul și vanilia fac o combinație grozavă! Îi puteți realiza împreună cu cei mici, va fi foarte distractiv! Dacă veți folosi și decupatoare haioase, distracția va fi maximă.

 

 

Ingrediente

  • Unt 250 gr
  • Zahăr pudră 110 gr
  • Făină 360 gr
  • Rom și/sau vanilie după gust
  • Temperatură coacere 160-170 grade Celsius
  • Grad dificultate mediu

Tipsuri

  • Untul să fie la temperatura camerei
  • Folosiți unt gras
  • Aluatul se lucrează pe un blat tapetat cu făină
  • Recomand coacerea statică, conventională (funcția căldură sus-jos)
  • În compoziție, dacă se dorește, se pot adăuga aromele preferate
  • Nu am specificat timpul de coacere pentru că diferă de la un cuptor la altul
  • Biscutii sunt copți în momentul în care pe margine devin aurii

Mod de lucru

  • Porniți cuptorul, 160-170 grade Celsius
  • Untul impreună cu zahărul pudra se mixează pană se formează o spumă frumoasă
  • Adăugati esența preferată
  • Se adaugă făina și se omogenizează compoziț Nu ne interesează să mixam foarte mult pentru că nu dorim să activăm glutenul, ci doar să să amestecăm ușor făina cu compoziția de unt
  • Aluatul se modelează sub forma unei bile, se acoperă cu o folie alimentară și se introduce la frigider 30-40 minute
  • După ce aluatul a stat la frigider se lucrează pe un blat tapetat cu făină, cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul la o grosime de 0,5 mm. Folosiți un decupator care va place, apoi biscuiții se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se întroduc la cuptor. Dacă aveți foarte cald în bucătărie și simțiți că biscuiții decupați s-au înmuiat puteți introduce tava la frigider câteva minte și apoi se pot coace
  • Nu am specificat un timp exact de coacere pentru că diferă de la un cuptor la altul, după ce biscuiții încep să devină aurii pe margine este timpul să-i scoateți din cuptor.
  • Se lasă foarte bine la răcit și apoi se pot servi
  • Biscuiții au gust intens de unt

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

 Completează Datele și Abonează-te!

Impresii și experiențe dulci!

* indicates required
Tag-uri:
Articolul anterior
Urmatorul articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *