LOADING

Type to search

Retete

Briose – reteta cu video

Distrbuie

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

Brioșe

 

Hai sa facem Brioșe și Ciocolată Caldă – retetă explicată pas cu pas

  • 25 minute curs video
  • suport de curs scris cu foarte multe informații
  • retetă explicată pas cu pas
  • curs in limba romana
  • curs video gratuit
  • te poți înregistra aici: 👉 http://bit.ly/2H2DItO

Brioșe ciocolatoase

Ingrediente

  • Unt 150 gr
  • Zahăr pudră 150 gr
  • Ouă 3 bucăți
  • Făină 115 gr
  • Cacao 35 gr
  • Praf de copt 5 gr
  • Esență de vanilie sau rom la gust
  • Temperatura coacere 180 grade celsius
  • Grad dificultate mediu

Tipsuri

  • Untulși ouăle să fie la temperatura camerei
  • Ouăle se adaugă treptat în compoziție, nu toate  o dată!!!  Dacă se întâmplă să adăugați mai multe, compoziția va capătă un aspect tăiat! Nu intrați în panică!!! Se va regla totul când veți adaugă amestecul de făină! Se mai poate întâmpla să capete aspect tăiat dacă veți pune ouă reci, dar la fel își revine adăugând restul ingredientelor!
  • Textura amestecului necopt are aspect de mousse
  • Din rețeta rezultă în jur de 15-17 mini brioșe
  • Recomand coacere statică, convențională (funcția căldură sus-jos)
  • Dacă doriți să coaceți mai multe tavi cu brioșe recomand folosirea ventilației
  • Se lasă foarte bine la răcit înainte de a fi decorate cu crema preferată
  • Ca și greutate sunt foarte ușoare, aerate
  • Au un gust intens de ciocolată neagră, seamănă cu brownie/negresă
  • În compoziție, dacă se dorește, se mai poate adauga puțină ciocolată mărunțită, fructe confiate, alune sau ce preferați
  • Nu am specificat timpul de coacere pentru că diferă de la cuptor la cuptor, în jur de 15 minute, poate fi chiar mai mic!

Mod de lucru

  • Porniți cuptorul, 180 grade Celsius
  • Untul împreună cu zahărul pudră se mixează până se formează o spumă frumoasă
  • Se adaugă esența preferată
  • Adăugăm treptat ouăle
  • Se pregătește amestecul de făină, cacao și praf de copt! După ce ați cernut, amestecul  poate fi adăugat în compoziție!
  • Reduceți viteza mixerului, adăugați amestecul de făină și mixati până la omogenizare
  • Pregătiți formă de brioșe, adăugați chesele și cu ajutorul unui pos adăugați compoziția. Dacă nu aveți un pos puteți folosi orice altceva! Decizia va aparține!
  • Este momentul să le introduceți la cuptor
  • Nu am specificat un timp exact de coacere pentru că diferă de la cuptor la cuptor, după ce brioșele vor crește frumos nu mai durează foarte mult! Testul scobitoarei !
  • Se lasă foarte bine la răcit
  • Se  pot consuma simple, cu fructe sau ornate cu crema preferată!
  • De data aceasta am ales o crema simplă din frișcă, lapte condensat, ciocolată și rom!

Impresii și experiențe dulci!

* indicates required

Acest material îl poți salva și pe calculatorul tău, poţi să îl recitești sau să îl păstrezi! Clik pe descărcă rețeta!

Hai sa facem Brioșe și Ciocolată Caldă – retetă explicată pas cu pas

  • 25 minute curs video
  • suport de curs scris cu foarte multe informații
  • retetă explicată pas cu pas
  • curs in limba romana
  • curs video gratuit
  • te poți înregistra aici: 👉 http://bit.ly/2H2DItO

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *