LOADING

Type to search

Blog

Iubesc genul acesta de torturi! Simplitate și eleganță!

Distrbuie

Iubesc genul acesta de torturi! Simplitate și eleganță!

În 2017 m-am jucat cu ciocolata realizând pentru prima dată acest decor-brâu din ciocolată decorat și texturat manual. Pasiunea pentru ciocolată nu moare nicioadată! Ea a continuat și continuă și în ziua de azi! O regăsiți în toate torturile mele, o regăsiți în fructele prăjituri, în ouăle de Paște și în brazii din ciocolată !

Într-o zi de marți primesc un mesaj frumos de la  Mihaela: ” Bună! Îndrăznesc să apelez iar la bagheta ta magică și să te rog din suflet să faci cumva un hocus-pocus și sâmbătă dimineață să apară un tortulet frumos și delicios cum numai tu știi să le faci……” Imediat am pus mâna pe telefon și i-am mulțumit pentru cuvintele frumoase, am aflat că urma cununia civilă …deci un eveniment foarte important în viața oricui. Când ai mână liberă la tot ce înseamnă decor și compoziția tortului  rotițele încep să funcționeze într-un mod special, fără blocaje și prejudecăți.

Îmi schițasem în minte cum să arate tortul! Iubesc naturalul! Florile naturale, florile uscate! Acestea trebuiau să fie pe tortul meu neapărat și într-un mod special!

Magia florilor o face Ancutza, o prietenă dragă și pasionată de tot ce înseamnă flori! A renunțat la jobul pe care îl avea și și-a urmat pasiunea în direcția aranjamentelor florale. Așa că am sunat-o și am stabilit toate detaliile! Pe Ancutza o găsiți aici: https://www.facebook.com/Flori-pentru-Eva-Flori-din-hartie-1752659161701512/

Tortul acesta îmbină câteva tehnici în ceea ce privește lucrul cu ciocolata: topirea și temperarea ei, realizarea brâului și textura realizată manual, cârlionți și crenguțe din ciocolată!

Aceste crenguțe din ciocolată au un efect deosebit când le montezi pe un tort. Sunt foarte simplu de realizat: topiți și temperați ciocolata, apoi o puneți într-un pos și realizați diverse forme într-un recipient ce conține alcool sau votcă foarte rece (ținută în congelator câteva ore bune). Cu ajutorul unei furculițe ridicați crenguțele ușor și le așezați pe un șervețel din hârtie! Alcoolul se va evapora și va rămâne ciocolata delicioasă și frumoasă! Gata magia!!!

Compoziția tortului este una simplă și foarte bună: blat dacquoise cu arahide coapte și ciocolată neagră, mousse caramel cu inserție șarlotă de zmeură și foi subțiri cu miere stropite cu suc de zmeură!

Dragoste la prima vedere! Când am văzut finalul …m-am îndrăgostit de tort! Este genul de tort pe care l-aș face zilnic!

Îi mulțumesc dragului meu soț, Cristian Pană, pentru aceste cadre minunate!

Abonează-te!

Impresii și experiențe dulci!

* indicates required
Tag-uri:
Articolul anterior
Urmatorul articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *